Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Microsoft Inspire – Topp 5 reflektionerna från en förstagångs besökare

Ännu bättre förberedd | Jag har precis kommit hem från mitt första Microsoft Inspire (tidigare Microsoft WPC (World Partner Conference)) och jag skulle vilja dela med mig av mina topp 5 reflektioner, baserat på mina egna förutfattade meningar, med förhoppningen att andra förstagångsbesökare kan komma ännu bättre förberedda.

1. Resan

Årets Microsoft Inspire hölls i Washington DC med 6 timmars tidsskillnad från Sverige, vilket i sig inte känns speciellt märkvärdigt. Dock är den totala restiden relativt lång, speciellt för oss som hade en mellanlandning på vägen, vilket i kombination med tidsskillnaden och att vi kom fram mitt på dagen lokal tid gjorde att det tog någon dag att komma i fas.

Finns det möjlighet tycket jag absolut att man skall försöka komma fram minst en dag innan eventet börjar och om ni åker med SAS kan jag verkligen slå ett slag för deras Plus kategori som har lite bättre stolar för långa resor, utan att kosta en förmögenhet.

2. Amerikanska strömuttag

Det är ju givetvis ingen nyhet att vi har olika strömuttag i Sverige och USA, men det som kanske var lite av en överraskning är att det var praktiskt taget omöjligt att få tag i en adapter på plats. Hotellet hade ett fåtal låneadaptrar men då det i princip var fullt av svenska deltagare försvann dom direkt. Det fanns heller inga närbelägna affärer som hade några i sitt sortiment och på Walmart som annars har det mesta på lager var de slutsålda.

Mitt råd är att ta med både en adapter och en kraftfull Power Bank hemifrån då dagarna är markant längre än vad ett normalt batteri klarar av.

3. Kraftigt klimatiserade miljöer

Under vår period i Washington var dagstemperaturen runt 35 grader med en luftfuktighet på +95% vilket gör att man inte kan röra sig speciellt många meter utan att vara mer eller mindre genomblöt av svett. Klimatet i lokalerna är å andra sidan så kraftigt kylda att det var riktigt otrevligt att vistas där utan lite varmare kläder i form av en långärmad tröja eller liknande. Nästa år kommer Microsoft Inspire att vara i Las Vegas och jag misstänker att utmaningen kommer vara minst lika stor där.

Med andra ord är det inte alls så enkelt att det bara går att titta på väderprognosen och packa därefter, utan se till att ha med något varmare som fortfarande går att bära runt på utan att vara en belastning.

4. Det är ett jättestort event

Årets Microsoft Inspire hade runt 18.000 deltagare vilket är ett enormt event som givetvis ställer alla inblandade arrangörer på sin spets, vilka enligt min mening lyckades på alla fronter förutom att Internet accessen från tid till annan var bristfällig, men bortsett från det var det ett fantastiskt arrangemang på alla sätt.

När vi kommer till sessionerna var utbudet enormt, där de allra flesta höll riktigt hög kvalitet, dock rekommenderar jag verkligen att man lägger lite tid hemma för att planera era dagar och läs gärna igenom sessionernas beskrivningar i detalj istället för att bara titta på rubrikerna. Det kan också vara bra att välja ut något/några ämnen som ni fokuserar per dag på för att ha lättare att ta in all information och kunna gå på djupet om det behövs.

5. Det finns ingen fritid

Personligen såg jag framför mig att det skulle finnas en hel del ”fritid” under veckan i Washington vilket gjorde att jag hade tänkt jobba undan inför min kommande semester. Just den här punkten är nog den som jag misstog mig mest på, för det finns verkligen ingen fritid alls. För att hinna till dagens Keynote behöver man gå upp före 07 och sedan pågår konferensen fram till 17, därefter är det lite mingel fram till det är dags för dagens arrangerade middagsbjudning och i bästa fall är man tillbaka runt midnatt.

Även om det inte finns vare sig tid för sig själv eller något sammanhängande arbete måste jag säga att det sociala runt Inspire och Microsofts insatser för att få oss alla att känns oss omhändertagna verkligen överträffade alla mina förväntningar. Jag har haft möjlighet att bygga en rad nya spännande kontakter under veckan, så det var väl investerad tid även om jag inte han jobba undan som jag tänkt.

– Avslutningsvis vill jag passa på att säga till er som står i valet och kvalet om ni skall åka till Inspire för första gången eller ej. Åk! Ni kommer inte ångra er!

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Exobe

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Exobe