Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Stanardmall i Microsoft Office.

Standard mall | Många organisationer har standardmallar för hur dokument som produceras ska se ut. Så hur kan vi underlätta och se till att vi har ett standardtema valt från början? Det är faktiskt väldigt enkelt.

Automatisk installation med Intune.

 

I våra profiler så finns det en speciell mapp som innehåller lite intressanta filer. 

”C:\Users\<Username>\AppData\Roaming\Microsoft\Templates”

I denna mapp vill vi skapa två olika filer. En blank.potx för PowerPoint och normal.dotm för Word. Börja med att skapa dessa filer om dom inte finns. Och sedan editera dom så det matchar era standardmallar. 

Jag arbetar oftast med Intune och för att flytta runt filer på klienterna behöver vi då använda oss utav en MSI. Detta kan skapas enkelt med advanced installer. Ifall man skapar ett simple project så behövs det ingen licens.

Application Data” representerar ”C:\Users\<username>\AppData\Roaming” på datorn där detta installeras. Så vi väljer att skapa två mappar till för att matcha korrekt sökväg. Microsoft och Templates, sedan så lägger vi in våra två modifierade mallar här.

Gå till ”Install Parameters” och ändra inställningarna så dom passar era behov. Här är vad jag brukar använda. 

Klicka sedan på build och programet kommer att skapa en MSI åt dig.

Sedan så är det bara att deploya ut denna MSI som en LOB-app via Intune. Vänta ett par minuter och genomför en synk på din testklient så kommer du att få dina standardmallar installerade. 

Om du någonsin behöver uppdatera din mall eller tvinga en ny installation så är det bara att ersätta din MSI fil med ett högre versionsnummer.

Lycka till!

 

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *