Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Stanardmall i Microsoft Office.

Standard mall | Många organisationer har standardmallar för hur dokument som produceras ska se ut. Så hur kan vi underlätta och se till att vi har ett standardtema valt från början? Det är faktiskt väldigt enkelt.

Automatisk installation med Intune.

 

I våra profiler så finns det en speciell mapp som innehåller lite intressanta filer. 

”C:\Users\<Username>\AppData\Roaming\Microsoft\Templates”

I denna mapp vill vi skapa två olika filer. En blank.potx för PowerPoint och normal.dotm för Word. Börja med att skapa dessa filer om dom inte finns. Och sedan editera dom så det matchar era standardmallar. 

Jag arbetar oftast med Intune och för att flytta runt filer på klienterna behöver vi då använda oss utav en MSI. Detta kan skapas enkelt med advanced installer. Ifall man skapar ett simple project så behövs det ingen licens.

Application Data” representerar ”C:\Users\<username>\AppData\Roaming” på datorn där detta installeras. Så vi väljer att skapa två mappar till för att matcha korrekt sökväg. Microsoft och Templates, sedan så lägger vi in våra två modifierade mallar här.

Gå till ”Install Parameters” och ändra inställningarna så dom passar era behov. Här är vad jag brukar använda. 

Klicka sedan på build och programet kommer att skapa en MSI åt dig.

Sedan så är det bara att deploya ut denna MSI som en LOB-app via Intune. Vänta ett par minuter och genomför en synk på din testklient så kommer du att få dina standardmallar installerade. 

Om du någonsin behöver uppdatera din mall eller tvinga en ny installation så är det bara att ersätta din MSI fil med ett högre versionsnummer.

Lycka till!

 

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity