Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Cloud ransomware – och hur du undviker det!

Cloud ransomware – och hur du undviker det! | I en video på YouTube så beskrivs hur du kan få din epost krypterad I Office 365. Låt oss ta en titt på detta och hur det kan undvikas.

I korthet så berättar denna video att om du tillåter tredjeparts applikationer i Office 365 så kan dina användare av misstag ge dessa applikationer tillgång till användarens data, däribland epost.

Låt oss konstatera att det finns flera lösningar på detta ”problemet”. För det är trots allt endast ett problem om funktionen används felaktigt.

Vi kan börja med att kolla om någon användare faktiskt har delat ut rättigheter till någon applikation. Bilden nedan visar några av de applikationer som vi på Altitude 365 gett rättigheter till.

Här kan vi också se vilken användare som gett rättigheter till en viss applikation, klicka bara på användaren så får du en lista över vilka som använder en viss app.

Om du vill begränsa möjligheten för användare att lägga till appar så finns det åtminsonde två olika sätt att begränsa detta. Om du helt vill stänga av tredjeparts appar så gör du det i Office 365 Portalen. Gå till Inställningar – Services & Add-ins och klicka på Integrated Apps. Här kan du stänga av dessa appar helt.

 

Om du hellre tillåter vissa användare att lägga till appar så går även det genom att redigera rättigehterna beskriva I denna artikel.

 

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *