Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Cloud ransomware – och hur du undviker det!

Cloud ransomware – och hur du undviker det! | I en video på YouTube så beskrivs hur du kan få din epost krypterad I Office 365. Låt oss ta en titt på detta och hur det kan undvikas.

I korthet så berättar denna video att om du tillåter tredjeparts applikationer i Office 365 så kan dina användare av misstag ge dessa applikationer tillgång till användarens data, däribland epost.

Låt oss konstatera att det finns flera lösningar på detta ”problemet”. För det är trots allt endast ett problem om funktionen används felaktigt.

Vi kan börja med att kolla om någon användare faktiskt har delat ut rättigheter till någon applikation. Bilden nedan visar några av de applikationer som vi på Altitude 365 gett rättigheter till.

Här kan vi också se vilken användare som gett rättigheter till en viss applikation, klicka bara på användaren så får du en lista över vilka som använder en viss app.

Om du vill begränsa möjligheten för användare att lägga till appar så finns det åtminsonde två olika sätt att begränsa detta. Om du helt vill stänga av tredjeparts appar så gör du det i Office 365 Portalen. Gå till Inställningar – Services & Add-ins och klicka på Integrated Apps. Här kan du stänga av dessa appar helt.

 

Om du hellre tillåter vissa användare att lägga till appar så går även det genom att redigera rättigehterna beskriva I denna artikel.

 

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity