Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Hur lägger man till Microsoft Bookings till en Office 365 Enterprise prenumeration

Microsoft Bookings är ett nytt verktyg för att göra bokningar av era tjänster | Det här verktyget är till för företag som vill kunna schemalägga möten med sina kunder där kunden bokar direkt i kalendern via Bookings. Exempel på var detta verktyg passar bra är för ett redovisningskontor, en försäkringsagent, en frisör, ett hunddagis, en bilmekaniker, en tandläkare, kurser etc.

Kunderna kan boka direkt online

Microsoft Bookings ger ditt företag en unik webbsida som dina kunder kan använda för att schemalägga och boka tider, direkt i kalendern. Webbsidan är enkel att använda: kunden väljer först den tjänst de vill boka och baserat på den tillgänglighet du anger tillsammans med hur personens riktiga kalender ser ut, så visas lediga tider. Sedan väljer kunden en dag och tid när du eller någon av din personal är tillgänglig, kunden anger sin kontaktinformation och bokar den avtalade tiden.

Lägg till Microsoft Bookings till din Office 365 Enterprise

Verktyget är främst utformat för mindre företag som har Office 365 Business Premium. Där finns den som en vanlig app.
Men sedan ett tag kan även ”enterprise”kunder med Office 365 E1-3-5 lägga till den till sina användare.

För att kunna lägga till Microsoft Bookings och konfigurera den måste du ha tillräckliga administratörsbehörighet för att kunna köpa nya tjänster från Office 365´s Admin Center.

Steg ett: Logga in och klicka på admin-ikonen så att Admin Center öppnas

Under fliken fakturering kommer du att se ”Köp tjänster”. Och längst ner hittar du företagsappar (gratis).
Håll över med musen och tryck på Köp nu.

Följ guiden och glöm inte att lägga till det antal licenser som du vill kunna tilldela, detta bör förmodligen matcha antalet totala användare i din organisation som du senare vill aktivera Bookings tjänsten för.

Klicka på ”Nästa” om allt stämmer!

Sedan när licenserna lagts till så måste du tilldela dem till de användare som du vill att tjänsten ska vara aktiverad för.

De kommer då att se en ny app i sin egen meny.

Om de klickar på den kommer de att se följande bild som är en del av Bookings setup guide.

Det kan vara bra att du som administratör går igenom den här guiden istället för dina användare och innan du tilldelar dem licenser.

Allt klart! Nu är återstår bara att konfigurera tjänsten!

Vill du veta mera om Microsoft Bookings?

Hur konfigurerar man Microsoft Bookings?

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity