Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Altitude Lights

Altitude Lights | För nästan ett år sedan började jag och Viktor arbeta med ett projekt som vi nu kallar Altitude Lights. I vårt nya kontor i Örebro har vi installerat 18 x 5m långa NeoPixel-band med totalt 2700 RGB-leds.

Hårdvaran

Installationen drivs av 3x 600w 5v PSU:er och styrs av en Particle Photon. LED-lamporna är 2700st WS2812B aka NeoPixel, (som är individuellt adresserbara V5 RGB-LEDar).

För att få en sån här stor NeoPixel-uppsättning att fungera använde vi en Adafruit logisk nivåväxlare. Utan denna kommer den digitala utspänningen (3.3V) från mikroprocessorn inte att räcka för att tända alla lamporna på remsan. Från början så använde vi endast en digital utgång för att styra alla lysdioder, men något med spänningsskillnaden mellan PSU:erna och det stora antalet pixlar fick hela slingan att fungera opolitiskt och nästan omöjligt att använda. Vi löst detta genom att dela upp remsan i 3 olika sektioner med olika nivåskiftare, PSU:er och digitala utgångar.

Idag

Projektet är nästan klart, det enda som återstår är att ge lamporna liv. Particle har sitt eget moln och det finns många coola saker man kan göra med Photon hårdvaran. Vi behöver nu din hjälp och kreativitet för att hjälpa oss att koda lamporna till något fantastiskt. För att delta och ladda ner simulatorn gå till vår GitHub https://github.com/Altitude365/AltitudeLights.
Förutom att du kan vinna cool prylar så kommer din kod även att köras i vårat kontor och lysa upp Örebros centrum.

Jon Jander @MeapaX

Skicka kommentar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *