Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Altitude Lights

Altitude Lights | För nästan ett år sedan började jag och Viktor arbeta med ett projekt som vi nu kallar Altitude Lights. I vårt nya kontor i Örebro har vi installerat 18 x 5m långa NeoPixel-band med totalt 2700 RGB-leds.

Hårdvaran

Installationen drivs av 3x 600w 5v PSU:er och styrs av en Particle Photon. LED-lamporna är 2700st WS2812B aka NeoPixel, (som är individuellt adresserbara V5 RGB-LEDar).

För att få en sån här stor NeoPixel-uppsättning att fungera använde vi en Adafruit logisk nivåväxlare. Utan denna kommer den digitala utspänningen (3.3V) från mikroprocessorn inte att räcka för att tända alla lamporna på remsan. Från början så använde vi endast en digital utgång för att styra alla lysdioder, men något med spänningsskillnaden mellan PSU:erna och det stora antalet pixlar fick hela slingan att fungera opolitiskt och nästan omöjligt att använda. Vi löst detta genom att dela upp remsan i 3 olika sektioner med olika nivåskiftare, PSU:er och digitala utgångar.

Idag

Projektet är nästan klart, det enda som återstår är att ge lamporna liv. Particle har sitt eget moln och det finns många coola saker man kan göra med Photon hårdvaran. Vi behöver nu din hjälp och kreativitet för att hjälpa oss att koda lamporna till något fantastiskt. För att delta och ladda ner simulatorn gå till vår GitHub https://github.com/Altitude365/AltitudeLights.
Förutom att du kan vinna cool prylar så kommer din kod även att köras i vårat kontor och lysa upp Örebros centrum.

Jon Jander @MeapaX

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Exobe

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Exobe