Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Förenklad uppgradering och förvaltning av Windows 10 med Desktop Analytics

Windows 10 innebär nya förvaltningsutmaningar | Det är ingen hemlighet att Windows 7 och dess support går mot sitt slut. Efter januari 2020 så släpper Microsoft inga fler allmänna säkerhetsuppdateringar och då ska alla vara över på Windows 10. Olika organisationer har kommit olika långt på sin Windows 10-resa men en sak har dom alla gemensamt, Windows 10 innebär nya förvaltningsutmaningar som kräver nya rutiner.

Modern Desktop och Windows as a Service

Microsoft har i ett par år pratat om begreppet Modern Desktop och det innebär i praktiken processer, rutiner och verktyg för ett ständigt uppdaterat Windows 10 och Office 365. Bilden visar Microsofts Desktop Deployment Wheel som illustrerar konceptet.

Ett annat begrepp, som också är en del i Modern Desktop, är Microsofts koncept att leverera Windows som en tjänst, det dom kallar för Windows as a Service, och i praktiken så innebär det att Microsoft tar ett större ansvar för vilka uppdateringar som installeras på kundernas datorer. Istället för att kunden ska behöva testa och godkänna varje enskild uppdatering så placeras istället datorerna i olika Update Rings som uppdateras med olika intervaller. Det gör det möjligt att sätta mindre grupper i tidiga Update Rings för att på så vis fånga upp eventuella problem innan datorerna i senare Update Rings blir uppdaterade. Detta sparar kunderna både tid och energi.

I Windows as a Service-konceptet så släpper Microsoft större uppdateringar av Windows 10 halvårsvis. Dessa uppdateringar är i själva verket nya versioner av operativsystemet och tar lite längre tid att installera än dom månatliga uppdateringarna. Dessa uppdateringar benämns med år och månad, t.ex. 1903 och 1909 och kräver mer planering inför utrullningen. Här tycker många organisationer att det är svårt att hänga med men med rätt verktyg så behöver det inte vara krångligt.

Förenkla uppgraderingen med Desktop Analytics

Oavsett om er organisation är på väg från Windows 7/8 till Windows 10 eller om ni redan är klara så krävs det smarta verktyg och automation för att hänga med i det moderna cloud- och evergreen-tänket som IT innebär numera. Allt fler användare förväntar sig dom senaste funktionerna och det är upp till IT att leverera på ett effektivt sätt. Desktop Analytics är ett nytt verktyg från Microsoft som hjälper till med Windows 10-uppgraderingarna oavsett scenario.

Desktop Analytics erbjuder bland annat:

  • Hantering av organisationens Windows 10-uppgraderingar
  • Inventering av organisationens datorer
  • Inventering av installerade applikationer och drivrutiner
  • Undersöker och hanterar applikationskompatibilitet
  • Identifierar kompatibilitetsproblem och rekommenderar lösningar
  • Skapar automatiskt pilotgrupper baserat på rådande flora av applikationer och drivrutiner
  • Rullar ut Windows 10 till pilot- och produktionsgrupper

 

Desktop Analytics är tätt integrerad med Configuration Manager vilket bidrar till ett smidigt införande och välkända verktyg för hantering.

Vi på Altitude 365 hjälper er gärna på er Modern Desktop-resa, oavsett hur långt ni har kommit, genom att sätta upp och utbilda er i verktyg som Desktop Analytics, Configuration Manager, Intune och Windows Update for Business.

Mer information om Desktop Analytics finns här:

https://docs.microsoft.com/en-us/sccm/desktop-analytics/overview

Hör gärna av er!

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity