Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Molnsäkerheten vid distansarbetet

COVID-19-krisen som pågår i världen påverkar oss alla, både praktiskt, emotionellt och finansiellt. Många tvingas, eller väljer att arbeta på distans. Många branscher har sedan tidigare goda förutsättningar för att arbeta på det här viset men situationen har även gjort att många oerfarna organisationer och medarbetare nu tappert försöker sig på distansarbete.

Tekniken är en fantastisk möjliggörare här men det är samtidigt julafton för cyberkriminella som i stor utsträckning utnyttjar situationen, oerfarenheten och bristen på IT-hygien som många utsätter sig för. Oskyddade enheter, överbelastade VPN-tunnlar, dåligt kontoskydd och lättgissade lösenord är några exempel på problem som många lever med under den här krisen.

Glöm inte molnsäkerheten när distansarbetet skjuter i höjden

Vi på Altitude 365 har paketerat en ”mini-workshop” på fyra timmar där vi fångar upp och rankar era viktigaste säkerhetsåtgärder i molnet så att ni vet vad ni behöver prioritera i dessa tuffa tider. Distansarbete kan vara nyckeln till överlevnad för en organisation men en lyckad cyberattack kan slå ännu hårdare och det är därför viktigt att ni får rätt skydd på plats i molnet.

Arbeta från mobilen med Microsoft Teams

Workshop för säkerhet i Microsoft molntjänster

Under workshoppen kommer vi tillsammans med er att diskutera säkerhet i Microsofts molntjänster:

  • Vi tittar på hur ni skyddar era distansarbetares datorer, telefoner och surfplattor. Med hjälp av funktioner som App Protection Policies kan ni säkerställa att all organisationsdata lagras krypterad på dessa enheter, oavsett om enheten i sig är styrd av organisationen eller tillhör den anställde själv. Med dessa funktioner kan ni också när som helst, på distans, radera organisationens data på enheten och se till att den inte kan ansluta igen, exempelvis vid en stöld.

 

  • Vi tittar på hur ni skyddar era distansarbetares identiteter med funktioner som Conditional Access, MFA, skydd mot stulna identiteter, skydd mot anonyma IP-adresser, riskbedömda inloggningsförsök, med mera. Dessa funktioner kan kombineras med övervakning och larm så att ni kan reagera snabbt och effektivt vid en attack.

 

  • Stora mängder nya distansarbetare innebär också nya kreativa, men icke sanktionerade IT-lösningar, som i praktiken bidrar till dataläckage. Anställda hittar egna vägar att dela filer och information med varandra på, och detta sker utanför organisations kontroll och vetskap. Det kan innebära både brott mot GDPR och att information kommer i orätta händer. Vi tittar på hur ni kan övervaka och skydda er organisation mot denna Shadow IT och hur ni ser till att känslig information stannar där den hör hemma.

 

Workshoppen sker på distans via Microsoft Teams. Under workshoppen finns det goda möjligheter att ställa frågor och bolla idéer och målet är att ni ska förstå hur ni kan skydda era distansarbetare i Microsoft 365.

Hör gärna av er till mig eller någon av mina kollegor på Altitude 365 så berättar vi mer eller kika åp vår marknadsplats nedan:

Skicka kommentar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity