Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Blogg

Här bloggar vi högt och lågt om molnet.

Höst med Altitude 365 - Techdays, teams & kommundag
2019-09-04

Fullspäckad höst med Altitude 365

Sommaren börjar så sakta övergå i höst, med de sista semesterresorna avklarade och årets kräftskivor hägrande runt hörnet. Hösten innebär också tillbaka till jobbet och nystart för arbetsåret. På Altitude 365 har vi en mycket spännande höst framför oss och...
Läs mer »
Höst med Altitude 365 - Techdays, teams & kommundag
2019-09-04

Fullspäckad höst med Altitude 365

Sommaren börjar så sakta övergå i höst, med de sista semesterresorna avklarade och årets kräftskivor hägrande runt hörnet. Hösten innebär också tillbaka till jobbet och nystart för arbetsåret. På Altitude 365 har vi en mycket spännande höst framför oss och...
Vingåkers Kommun flytt till Microsoft 365
2019-06-11

Ska du uppgradera till Microsoft 365?

Microsoft 365 tar Office 365 ett steg längre. Office 365 står för molntjänster och produktivitetsmjukvaran medan Microsoft 365 lägger till Windows-licenser, enhetshantering, säkerhet och funktioner för efterlevnad av GDPR. Microsoft 365 är för IT-avdelningen vad Office 365 är för den enskilde medarbetaren.
Changing names in Microsoft Cloud account
2019-05-06

Changing your name in a Microsoft Cloud enviroment

Almost all organizations occasionally end up in the situation where an employee changes their name. This time it was my own turn as I got married and changed my surname! Getting married was awesome but this blog entry will describe my experience of the name change in a Microsoft cloud environment.
2019-03-27

Power BI Insiktsrapporter

Datadrivna insikter | Microsofts molntjänster ger oss massor med nya möjligheter och information, men för att den ska vara värdefull behöver den förädlas och tolkas.
2019-02-14

Mät säkerheten på din Microsoft 365-tenant

CIS Microsoft 365 Foundations Benchmark hjälper dig att få de viktigaste säkerhetsinställningarna på plats i Microsoft 365. Det är en vägledning för att skapa en säker konfiguration för Microsoft 365 oavsett operativsystem.
Predictive maintenance del 1
2018-12-30

Predictive maintenance Del1

Ni har säkert hört talas om predictive maintenance eller förebyggande underhåll med hjälp av AI och Machine learning (Maskininlärning). Men hur nära verkligenheten är vi ifrån alla flashiga videos med hissar och rulltrappor som säger till när dom behöver reservdelar.
windows 10 och windows autopilot för säkerhet
2018-12-28

Rulla Windows 10 som ett proffs med Windows Autopilot

Sammanfattningsvis så är Windows Autopilot ett nytt och modernare sätt att rulla Windows på. Datorn kan skickas direkt från tillverkaren till slutanvändaren utan att passera IT-avdelningen. Tillverkaren registrerar datorn i kundens tenant vid beställningstillfället och när datorn sedan startas upp första gången så kontaktar den Windows Autopilot-tjänsten och därifrån så konfigureras den enligt företagets policyer. Tjänsten är tätt integrerad med både Azure AD och Intune.
Guide till Cloud Security
2018-11-30

Bekymmersfri Cloud Security

Ta chansen att gå från känsla till action och bli inspirerad på Altitude 365 websändning kring säkerhet och vad du kan göra med en Microsoft 365 E5 licens. Ja jag vet, licenser är inte det sexigaste som finns MEN faktum är att detta är ett så enkelt och så effektivt sätta att göra under för ditt företags säkerhet.
2018-10-08

Ignite 2018 i Orlando, USA

Under en vecka i Orlando, USA så har Altitude 365 varit representerade. Vi har deltagit i otaliga sessioner och träffat branch människor, diskuterat och lärt oss massor. Klicka på bilden nedan så kan ni i denna sway ta del av lite av de godbitar som presen...
2018-10-04

Vem bjöd in vem?

Med den externa delningsfunktionen i O365 har Microsoft gett företag ett kraftfullt och enkelt sätt att samarbeta med externa partners. Då nya gästanvändare läggs till varje dag frågade en av mina kunder om det är möjligt att spåra vem som bjudit in vem eftersom de ville spåra detta och få dessa data tillgängliga när användarna lämnar företaget för att veta vilka gäster som är inbjudna av användare som slutat i företag.
2018-09-23

Hämta och analysera Office 365 nyttjandedata med PowerShell och Microsoft Graph API

Varför nyttjandedata är viktigt | Att flytta till Office 365 innebär inte bara att man flyttar en massa data till någon annans datacenter. Det är en förändring till ett modernare arbetssätt med fantastiska möjligheter kring samarbete både internt och externt, informationsspridning i ljud och bild, smarta hjälpmedel som drivs av maskininlärning och AI, intelligenta säkerhetslösningar som pratar med varandra, och mycket mer.
2018-08-31

VSTS Build Agent + nodejs – Del 2

I min förra bloggpost gick vi igenom hur vi med hjälp av DSC kan konfigurera våran VM till att vara en VSTS byggagent med stöd för node.js. Vi kommer nu att fortsätta att titta vidare på hur vi kan automatisera utrullningen till Azure med hjälp av infrastruktur som kod (IaC)
2018-07-25

Målsökning i Excel

Undrar du någonsin över vad som skulle hända om någon detalj ändrades? Lånat från engelskan; ”What-if”? Med Målsökning i Excel kan du faktiskt göra just detta!
2018-07-12

Vill du bli en av oss?

Under årets första halvår har vi haft ett enormt tryck och när vi stänger böckerna ser vi att tillväxten är +40%. Detta är givetvis otroligt kul samtidigt som det också är bevis för att vår ”story” håller och att våra medarbetare som är något alldeles extra. Vi söker nu fler medarbetare som vill vara med och göra Sverige världsledande på digitalisering!
2018-06-28

Altitude 365 på TechDays 2018

Ännu en gång är det dags för Microsoft TechDays på Kistamässan i Stockholm. Precis som förra året så kommer Altitude 365 finnas på plats för att träffa våra befintliga och nya kunder. I montern A43 (samma som 2017) kommer ni ha möjlighet att prata med oss...
Altitude 365 marknadsplats
2018-06-26

Altitude 365 marknadsplats för Microsoft Cloud

Organisationer går från att köpa och förvalta produkter till att konsumera tjänster. När detta sker krävs, kunskap om hur tjänsterna skall konfigureras, dess innehåll och relation till varandra samt ett verktyg för att administrera och konsumera tjänsterna över tid.
2018-02-23

UPN Normalisering

Allt eftersom att världen växer och blir mindre och mindre måste vi göra identitetshanteringen smartare och snabbare. Det här inlägget hjälper dig att ge Štěpán Horáčk en korrekt UPN / e-postadress med PowerShell.
2018-02-12

Produktiva möten

Vi får en uppsjö av produkter i Office 365! Vissa gör till synes samma saker dessutom. Hur ska man veta när man ska använda vad? Jag tänkte inte djupdyka i precis alla produkterna här, men jag kommer lista upp ett antal som kan göra dina möten enklare!
2018-01-08

Altitude 2017

  År 2017 var vårt bästa (och kanske sämsta) år någonsin! Fast på de flesta sätt så var 2017 vårt bästa år någonsin!!! Vi jobbar med roligare, tuffare, större och mera krävande kunder, eller ja, när man är inblandad i vad som kommer bli en av världens...
2017-12-19

Från oss alla till er alla!

Vare sig vi känner oss redo eller inte är det ett faktum att julen närmar sig med stormsteg. Nu är det inte många dagar kvar innan skinka, klappar och tomten tar all vår uppmärksamhet.
2017-11-14

Sverige, vi har ett resultat!

Under dagarna på TechDays fick vi en rad frågor om vi byggt något ”ballt” i Azure som skulle sköta själva dragningen? Även om vi initialt tänkt köra en mer gammaldags metod med rätta svarens namnlappar i en skål så kände vi att detta var en utmaning som vi inte kunde lämna oberörd.
2017-10-24

Var extra törstig på TechDays imorgon!

I år är det inga problem att komma extra törstig till TechDays, för vi på Altitude 365 har köpt 4,000 flaskor vatten som kommer att delas ut på mässan. Observera att flaskorna är nyckeln till vårt TechDays lotteri som har många bra priser i potten, så missa inte för att registrera dig.
2017-09-30

Ignite 2017 i Orlando, USA

Under en vecka i Orlando, USA så har Altitude 365 varit representerade. Vi har deltagit i otaliga sessioner och träffat branch människor, diskuterat och lärt oss massor. Klicka på bilden nedan så kan ni i denna sway ta del av lite av de godbitar som presen...
2017-09-04

Ta kontroll över dina mail domäner

Vad är SPF, DKIM and DMARC? Dessa tre komponenter används för att skydda din mail domän från att personer utanför din organisation skickar mail så att det ser ut som att det är skickat inifrån din organisation, detta är mer känt som spoofing.
2017-08-18

Stanardmall i Microsoft Office.

Många organisationer har standardmallar för hur dokument som produceras ska se ut. Så hur kan vi underlätta och se till att vi har ett standardtema valt från början? Det är faktiskt väldigt enkelt.
2017-07-27

Villes productivity tip Divide text in Excel columns

Villes produktivitetstips – Dela text i Excel | Det finns massor med tillfällen då det kan vara bra att separera text i listor. I exemplet nedan har en stackare råkat ut för ett illasinnat virus som döpt om alla användarens filer och lagt på en ny filändelse, vilket gör att filerna är oläsbara om de inte först döps om. (Det här är ett riktigt scenario som uppstått hos en av mina kunder).
2017-07-14

Guldkorn från Inspire 2 av 2

Inspire är slut för i år och i den här bloggposten summeras mina bästa upplevelser och de guldkorn jag vill dela med mig mest av! Det här är bloggpost nummer 2 av 2.
2017-07-13

Guldkorn från Inspire 1 av 2

Inspire är slut för i år och i den här bloggposten summeras mina bästa upplevelser och de guldkorn jag vill dela med mig mest av! Det här är bloggpost nummer 1 av 2
2017-05-17

Kom igång med Microsoft Teams!

Alla arbetar på olika sätt. Det viktiga är ju ändå inte hur man arbetar, utan vilket resultat man uppnår. Om jag kan göra ett effektivare arbete och spara tid blir jag mindre stressad och kan ägna mer tid åt annat. Det jag gillar med Microsoft Teams är hur det lägger sig som ett skal rakt över Groups, samlar ihop alltsammans i ett snyggt paket som jag själv skräddarsyr och framförallt kan jag...
2017-05-08

Business Representative – Public

Vi söker nu en säljare med fullt fokus på Public, för att hjälpa Sverige bli världsledande på digitalisering! Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 16 juni.
2017-05-08

Få mer tid till annat!

Trött på att skapa instruktioner? Jag jobbar massor med onboarding av Office 365. Många tycker att det är träligt med alla dessa guider som måste framställas, men en sak som kanske inte all vet är att det finns massvis...
2017-01-12

Nybörjarguide Skype Broadcast

Jag och Viktor (@vGilbertsson) har sen en tid tillbaka gjort Azure Monthly som är en livesändning med fokusområde på Azure. Till våran hjälp har vi använt Skype Broadcast, men eftersom många inte känner till...
2016-12-17

TechX 13-17 februari 2017

Snart går TechX 2017 av stapeln och Altitude 365 kommer ha flera talare på plats och just nu ser det ut som vi kommer köra runt sex stycken olika sessioner. Vi kommer ha sessioner om alla de områden där vi fokuserar dvs Azure, EMS till Office 365 och ni ka...
2016-12-16

Ignite 2016 i Atlanta, USA

En rapport med nyheter, road maps och andra grejer från Microsofts Ignite konference i Atlanta. Ignite är Microsoft konferensens som samlar IT människor från hela världen. den har massor med föreläsnmingar, utställare. Allt från nyheter till djupa teckiska...
2016-09-18

Filmerna från TechX Office 365

Här är filmerna från Microsoft Tech-X Office 365!   TechX Office 365 2016 – Så sätter du upp ditt nätverk för Office 365, Tommy Clarke och Jon Jander Hur säkerställer man att man får bästa möjliga nätverksprestanda i en Office 365 miljö? Hur får...
2016-01-31

Produktivitet och säkerhet med Office 365 E5

Den 27e januari hade vi ett webinar med titeln Produktivitet och säkerhet med Office 365 E5 och här kommer pressentationerna samt inspelningarna från webinaret!!   Vad är Office 365 E5 som Microsoft lanserade i december 2015, och hur kan ni dra nytta...
2015-08-27

Altitude testar att deploy Azure ARM templates

Om du har varit uppmärksam så kanske du har sett den här nyheten/förändringen i Azure portalen Nu har du alltså valet att manuellt deploya en VM till den nya Azure Resource Manager (ARM) stacken ifrån portalen. Inte nog med det så kan du även deploya dina...
2015-04-02

Vi söker dig som vill bli en hjälte!

  Vi är Altitude 365, ett molnbaserat IT-tjänsteföretag som arbetar globalt, med hela molnet som arbetsplats. Tack vare vårt innovativa arbetssätt och våra erfarna och specialiserade medarbetare levererar vi effektivt och med oöverträffad kvalitet. Vi...
2015-03-24

Outsourcing, en bra grej?

Jag har kämpat i diskussioner med outsourcing-partners för olika kunder och sett frukten av vad ”de stora” presterar de senaste sex månaderna. Jag blir uppriktigt ledsen. Det känns som att de drar en hel bransch inklusive mig själv som konsult i träsket. D...
2015-01-21

Policys och efterlevnad i molnet

Detta är del tre av den säkerhetspresentation jag kört några gånger under 2014 som går igenom de säkerhetsfunktioner som finns inbyggda i Office 365, Microsoft Azure och Enterprise Mobility Suite. Jag har under denna session hävdat att man mot vad många tr...
2015-01-20

Dator, device, program och dataskydd i molnet

Detta är del två av den säkerhetspresentation jag kört några gånger under 2014 som går igenom de säkerhetsfunktioner som finns inbyggda i Office 365, Microsoft Azure och Enterprise Mobility Suite. Jag har under denna session hävdat att man mot vad många tr...
2015-01-19

Säkrare i molnet än i källaren

Jag har kört en säkerhetspresentation några gånger under 2014 som går igenom de säkerhetsfunktioner som finns inbyggda i Office 365, Microsoft Azure och Enterprise Mobility Suite. Jag har under denna session hävdat att man mot vad många tror får en mycket...
2015-01-16

Säkerhet i Office 365.

Fortsättning på temat med bra länkar som kan vara av intresse när man har funderingar kring Office 365. Den här informationen är bra att läsa igenom om man har frågeställningar kring säkerhet och hanteringen kring detta. Security in Office 365 White Paper...
2015-01-13

Jämför de olika Office 365 abonnemangen

Det är inte helt lätt att hitta informationen kring de olika typer av Microsoft Office 365 abonnemang som finns tillgängliga och vad det är för skillnad på dessa. Därför delar jag helt enkelt med mig av länken här. Om ni har funderingar och frågor gällande...
2015-01-05

Hur mobila är ni och hur hanterar ni mobilitet?

Hur mobila är ni och hur mobila vill ni vara? Kikar man på dagens och framförallt morgondagens anställda så blir mobilitet allt viktigare. Ta till exempel de som går klart sina utbildningar nu och är vana med att kunna arbeta med sina uppgifter precis vart...
2014-05-09

Är du ”Black Belt” på Office 365?

Vi är Altitude 365, ett molnbaserat IT-tjänsteföretag som arbetar globalt, med hela molnet som arbetsplats. Tack vare vårt innovativa arbetssätt och våra erfarna och specialiserade medarbetare levererar vi snabbt, effektivt och med oöverträffad kvalitet. &...
2014-05-09

Är du ”Green Belt” på Office 365?

Vi är Altitude 365, ett molnbaserat IT-tjänsteföretag som arbetar globalt, med hela molnet som arbetsplats. Tack vare vårt innovativa arbetssätt och våra erfarna och specialiserade medarbetare levererar vi snabbt, effektivt och med oöverträffad kvalitet. &...