Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Daniel Chronlund

Nivå

Företag

Expertisområden

Yrkesbakgrund

Daniel har arbetat som konsult sedan 2007 och hjälper kunder att designa och bygga Microsoft-baserad infrastruktur. De senaste fem åren har han fokuserat på Microsoft-molntjänster som Office 365, EM + S och Azure. Han är en MCSE-certifierad yrkesverksamma inom Cloud Platform and Infrastructure och hans primära fokusområde är Azure bästa praxis, IaaS och PaaS-tjänster och PowerShell-automation.

Daniel har över tio års erfarenhet av Active Directory and Exchange-design som hjälper honom i komplexa migrationsprojekt samt hybrid cloud-lösningar.

Daniel älskar skript och automation och försöker alltid ta bort repetativa uppgifter genom att automatisera dem. Denna färdighet har sparat många kunder både tid och pengar genom åren.

Professionell expertis

  • Microsoft Azure – Design, rådgivning och implementering.
  • Office 365 – Design, rådgivning och implementering.
  • Intune – Mobile Device Management för iOS and Android.
  • PowerShell – Automation och verktygsbyggande.

Utvalda erfarenheter

Azure desing och implementation

Daniel hjälpte ett av världens största säkerhetsföretag att implementera Azure över hela världen. Arbetet var att utforma strukturen i konton, abonnemang, resurser, namnkonventioner, roller och behörigheter för att följa branschens bästa praxis och se till att lokala lagar följs. Lösningar som Azure Policy, RBAC, ARM mallar, OMS och Azure säkerhets- och övervakningsverktyg användes för att uppnå och behålla detta mål. Daniel höll flera Workshops med olika avdelningar i organisationen för att styra dem på sin resa till molnet.

Implementation av Office 365

Daniel implementerade Office 365 för en av Sveriges största office-kaffeleverantörer med över 250 anställda. Femton mindre företag blev en under 2017. Daniel anställdes för att designa och implementera en molnbaserad IT-plattform för kommunikation och samarbete. Office 365 var valet och Daniel migrerade flera Exchange on-prem-miljöer till Exchange Online, byggt ett nytt intranät i SharePoint Online, utformade en samarbetsstruktur i Microsoft Teams och implementerat fillagring med OneDrive for Business och SharePoint Online. Office 365 hjälpte företaget att sprida det nya varumärket och att börja kommunicera som en som var en av de högsta prioriteringarna under fusionen.

PowerShell Desired State Configuration

Daniel hjälpte ett stort företag i Sverige att helt automatisera byggandet av infrastruktur och applikationskonfiguration med PowerShell Desired State Configuration. Resultatet var en snabbare implementation och hög kvalitet som hjälpt kunden att leverera mer värde till sina kunder.

Blogginlägg

Molnsäkerheten vid distansarbetet

COVID-19-krisen som pågår i världen påverkar oss alla, både praktiskt, emotionellt och finansiellt. Många tvingas, eller väljer att arbeta på distans. Många branscher har sedan tidigare goda förutsättningar för att arbeta på det här viset men situatione...

Förenklad uppgradering och förvaltning av Windows 10 med Desktop Analytics

Desktop Analytics är ett nytt verktyg från Microsoft som hjälper till med Windows 10-uppgraderingarna oavsett scenario.

Mät säkerheten på din Microsoft 365-tenant

CIS Microsoft 365 Foundations Benchmark hjälper dig att få de viktigaste säkerhetsinställningarna på plats i Microsoft 365. Det är en vägledning för att skapa en säker konfiguration för Microsoft 365 oavsett operativsystem.

Rulla Windows 10 som ett proffs med Windows Autopilot

Sammanfattningsvis så är Windows Autopilot ett nytt och modernare sätt att rulla Windows på. Datorn kan skickas direkt från tillverkaren till slutanvändaren utan att passera IT-avdelningen. Tillverkaren registrerar datorn i kundens tenant vid beställnin...

Hämta och analysera Office 365 nyttjandedata med PowerShell och Microsoft Graph API

Varför nyttjandedata är viktigt | Att flytta till Office 365 innebär inte bara att man flyttar en massa data till någon annans datacenter. Det är en förändring till ett modernare arbetssätt med fantastiska möjligheter kring samarbete både internt och ex...

Microsoft Teams-automation med Graph API

Automatiserad livscykel och hantering av team | Mitt namn är Daniel Chronlund och jag arbetar som Microsof...