Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Johan Ollars

Nivå

Företag

Expertisområden

Yrkesbakgrund

Johan har arbetat som IT-konsult sedan 2008. I början arbetade han med programvara för affärssystem samt uppgradering och underhåll av applikationsservrar. Under den här perioden lade han tid på att studera MS serverprodukter och Exchange på sin fritid, vilket ledde till flera certifieringar inom dessa områden.

Efter det har hans fokus legat på Microsoft server, Exchange och Active Directory. Han har också arbetat med Lync/Skype för Business och Sharepoint, men framöver kommer Office 365 att vara hans huvudsakliga fokus.

Johan är hungrig på ny kunskap och lägger en stor stolthet i att
alltid göra ett bra jobb oavsett uppgift. Han är en skicklig problemlösare med goda teoretiska kunskaper i datavetenskap och har praktiska färdigheter i att designa och implementera lösningar.

Professionell expertis

  • MCSE - Server Infrastructure.
  • MCSA – Office 365.
  • Microsoft Exchange.
  • Microsoft Skype.
  • Migration Exchange/AD/Skype, Cross premise och online.

Utvalda erfarenheter

Migrationsspecialist Exchange

Johan hjälpte en kund med 6 500 användare att migrera mellan två olika Exchange-miljöer i samband med att de bytte hostingleverantör. Hans roll var att arbeta med avancerad felsökning och att utforma lösningar inom samma miljö. Arbetet innebar mycket kontakter med tredjepartsorganisationer och att
hålla bollen i rullning i projektet.

Migration till Exchange Online

I detta projekt hjälpte Johan en svensk kommun med cirka 2 600 användare att migrera samtliga användare till Exchange Online. Johan fungerade som deras huvudsakliga felsökningskontakt och rådgivare när det kom till frågor som uppstod under projektets gång. Han hjälpte också till med problem
som uppstod efter genomförd migration och utförde on-site support.

Migration till Exchange Online

Johan hjälpte en svensk kommun att migrera till Exchange Online med circa 2400 konton.
Han var kundens huvudsakliga tekniska kontakt och hjälpte kunden att anpassa sina processer mot sin nya IT miljö, utöver felsökning och support under migrerings-processen

Blogginlägg

Det finns inga postade blogginlägg ännu.

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Exobe

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Exobe