Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Jon Jander

Nivå

Företag

Expertisområden

Yrkesbakgrund

Jon har arbetat som konsult sedan 2007. Han är certifierad Azurearkitekt och utvecklare. Han innehar också två MCSE-certifieringar i Cloud Platform, Infrastructure (Charter Member) och Desktop Infrastructure. Hans huvudsakliga fokus är tjänster från Azure, allt i från IaaS till SaaS. Han gör
också videosändningar, föreläser och bloggar.

Professionell expertis

  • Office 365 – Design, rådgivning och implementering.
  • Microsoft Azure – Design, rådgivning, migrering och implementering.
  • Powershell – Programmering, design, och felsökning.

Utvalda erfarenheter

Datacentermigration till Azure

Jon hjälpte ett svenskt företag att flytta data till Azure, IaaS och PaaS. Lösningen innehöll OMS, ExpressRoute, IaaS (Network, Vm), PaaS (App, SQL, IoT).

Microsoft Azure Backup Server

En svensk myndighet skulle implementera och migrera sin backup-lösning till mAbs. Jon hjälpte dem med processen. Verktygen som användes var en allt-i-Azure-design för att uppnå maximal prestanda och flexibilitet.

En SM till ARM migration

I detta projekt hjälpte Jon ett svenskt företag att migrera flera ASM-abonnemang till ARM. Detta gjorde det möjligt för kunden att nyttja mer av funktionaliteten och att senare kunna implementera RBAC.

Blogginlägg

Predictive maintenance Del2

Digital Signal Processing eller feature extraction, låt mig försöka förklara hur vi ska försöka komma från signal till beslut.

Predictive maintenance Del1

Ni har säkert hört talas om predictive maintenance eller förebyggande underhåll med hjälp av AI och Machine learning (Maskininlärning). Men hur nära verkligenheten är vi ifrån alla flashiga videos med hissar och rulltrappor som säger till när dom behöve...

VSTS Build Agent + nodejs – Del 2

I min förra bloggpost gick vi igenom hur vi med hjälp av DSC kan konfigurera våran VM till att vara en VSTS byggagent med stöd för node.js. Vi kommer nu att fortsätta att titta vidare på hur vi kan automatisera utrullningen till Azure med hjälp av infra...

VSTS Build Agent + nodejs – Del 1

Detta är en blogg i flera delar där jag kommer att berätta hur ni med hjälp av ARM, DSC och VSTS kan automatisera deployment av VSTS bygg agenter.

Altitude Lights

I december 2016 föddes idén om Altitude Lights. Nu behöver vi hjälp för att avsluta projektet.

UPN Normalisering

Allt eftersom att världen växer och blir mindre och mindre måste vi göra identitetshanteringen smartare och snabbare. Det här inlägget hjälper dig att ge Štěpán Horáčk en korrekt UPN / e-postadress med PowerShell.

Nybörjarguide Skype Broadcast

Jag och Viktor (@vGilbertsson) har sen en tid tillbaka gjort Azure Monthly som är en livesändning med fokusområde på Azure. Till våran hjälp har vi använt Skype Broadcast, men eftersom många inte känner t...

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Exobe

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Exobe