Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Magnus Bjork

Nivå

Företag

Expertisområden

Yrkesbakgrund

Magnus är en välkänd föreläsare på tekniska konferenser runt om i världen, anlitad för att dela med sig av sin kunskap, passion och entusiasm. Magnus huvudsakliga fokus är Exchange och Office 365. Han hanterar molnlösningar som Office 365 samt lokala filer. Sedan 2001 är han heltidskonsult.

Magnus har mottagit utmärkelsen Microsoft Most Valuable Professional 8 gånger i rad. Sin första MVP fick han 2009 för sin skicklighet i Exchange och sedan 2014 är han MVP i Office 365.

Som certifierad MCT ger han lektioner baserade på MOC (Microsoft officiella kursplanen) mellan sina konsultuppdrag. Magnus har också varit författare till utbildningsmaterial.

Han är en erfaren konsult med goda referenser som är angelägen om att lära sig allt som finns att veta inom sitt område. Förutom sin passion för Office 365 är Magnus en hardcore Formel 1-entusiast och älskar att laga mat.

Professionell expertis

  • Office 365 – Design, rådgivning, migration och implementering.​
  • Microsoft Exchange (alla versioner) – Design, rådgivning och implementering.​
  • Microsoft Active Directory (all versions) – Design, rådgivning och implementering.​
  • Migration till Active Directory/Exchange/Online Services (BPOS/Office 365) ​ (alla versioner).​
  • Cross Platform Messaging Migration (Notes/Group Wise) till Exchange Online or On-Premises.
  • Specialist i SMTP, antispam och antiviruslösningar.

Utvalda erfarenheter

Senior teknisk rådgivare, Office 365

I detta projekt anlitades Magnus av Microsoft för att övervaka implementeringen av Office 365 på en statlig myndighet. Projektet omfattade cirka 40 000 användare som flyttade från Notes och Exchange till Office 365.

Teknisk rådgivare i ett migrationsprojekt från On-Premises till Exchange Online

Magnus hjälpte ett svenskt företag med cirka 3 000 anställda att lyckas med sin migration från flera meddelandemiljöer till Office 365/Exchange Online. Hans roll var att planera projektet från en teknisk synvinkel, leda migrationsteamet, samt utföra kvalitetskontroller på projektplan och dokumentation.

Teknisk rådgivare i ett migrationsprojekt från On-Premises till Exchange Online

Magnus ledde ett projekt för fem svenska myndigheter med en konsoliderad IT-avdelning. Målet var att migrera en myndighet i taget till Office 365. Hans roll var att planera, leda och dokumentera varje steg i processen och att samordna projektet med parallella projekt som involverade uppdaterade klientplattformar och användarvänlighet.

Blogginlägg

SPF, DKIM och DMARC – som att borsta tänderna…. Del 3 av 4

I denna bloggserie tar jag upp grundläggande mekanismer för att skydda din epost mot spoofing. I del 1 avhandlades Sender Policy Framwork, del 2 handlar om DKIM och denna tredje del fokuserar på Domain-based Message Authentication, Reporting and Conform...

Bekymmersfri Cloud Security

Ta chansen att gå från känsla till action och bli inspirerad på Altitude 365 websändning kring säkerhet och vad du kan göra med en Microsoft 365 E5 licens. Ja jag vet, licenser är inte det sexigaste som finns MEN faktum är att detta är ett så enkelt och...

Magnus Björk på TechDays 2018

Techdays | Årets presentation på TechDays gick under namnet Office 365 Säkerhet – På Riktigt!

SPF, DKIM och DMARC – som att borsta tänderna…. Del 2 av 4

DKIM I denna bloggserie tar jag upp grundläggande mekanismer för att skydda din epost mot spoofing. I

SPF, DKIM och DMARC – som att borsta tänderna…. Del 1 av 4

Vi borstar tänderna...

Cloud ransomware – och hur du undviker det!

Cloud ransomware - och hur du undviker det! | I en video på YouTube så beskrivs hur du kan få din epost krypterad I Office 365. Låt oss ta en titt på detta och hur det kan undvikas.

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity