Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Magnus Goransson

Nivå

Företag

Expertisområden

Yrkesbakgrund

Magnus har arbetat som konsult sedan 1996. Han är ämnesexpert på Dell Software Migration Manager (AD/EXCH), Notes Migrator för Exchange och Groupwise Migrator för Exchange. Magnus primära fokusområden är Microsoft Exchange Server och Microsoft Lync Server. Han arbetar med alla Microsoft Cloud-lösningar (Office 365, Azure, EMS).

Som certifierad MCT ger han lektioner baserade på MOC (Microsoft officiella kursplan) mellan sina konsultuppdrag.

Han är en erfaren och hungrig konsult med goda referenser som är angelägen om att ge slutanvändarna inte bara de bästa verktygen utan även den kunskap de behöver för att vara så effektiva som möjligt.

Professionell expertis

  • Office 365 – Design, rådgivning och implementering.
  • Microsoft Lync – Design, rådgivning och implementering.
  • Microsoft Azure – Design, rådgivning och implementering.
  • Migration till Active Directory/Exchange/Online Services (BPOS/Office 365) (alla versioner).
  • Cross Platform Messaging Migration till Exchange On-Premises eller Online

Utvalda erfarenheter

Rådgivande roll i ett migrationsprojekt från Domino till Exchange

Magnus hjälpte en svensk myndighet med cirka 11 000 anställda att planera sin migration från Lotus Domino till Microsoft Exchange. Hans roll var att ge råd till migrationsteamet och att göra kvalitetskontroller på migreringsplanen och dokumentationen.

Lotus Notes till Office 365 Migration

I detta projekt installerade och konfigurerade Magnus Dell Notes Migrator för Exchange. Företaget är ett telekomföretag med cirka 7 500 användare spridda över Europa och Asien. Magnus roll var att vara rådgivare för migreringen, att sätta upp verktygen och att genomföra migrationen.

Migration från Lotus Notes till Exchange 2013

Magnus blev ombedd att migrera e-postkonton från Lotus Notes till Exchange 2013 för en svensk kommun med 14 000 anställda. Hans använde Dell Coexistence Manager för Exchange och Notes Migrator för Exchange i detta fall. Magnus roll var att vara rådgivare, planera migreringen, installera verktyg och att genomföra migrationen.

Blogginlägg

IoT Tech Expo London – Crawling the expo area

A report from the IoT Tech Expo i London

Effektiv redigering i Adobe Premiere med hjälp av OneDrive

I denna blogpost visar jag hur du kan effektivisera ditt arbete i Adobe Premiere Pro CC 2018 med hjälp av OneDrive for Business