Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Mathias Ahlm

Titel

Företag

Yrkesbakgrund

Mathias är den självklara affärsutvecklaren. Så länge han kan minnas har han varit fascinerad av försäljning – särskilt utbyggnaden av företag och spänningen som ligger i att öka lönsamheten. Han har använt denna passion under hela sin karriär – från anställd, via egenföretagare och entreprenör till VD på Altitude 365.

Med en unik förmåga att effektivt kommunicera idéer till ett brett spektrum av människor – från anställda till kunder – tillsammans med en gedigen erfarenhet inom IT och IT-effektivitet har gett honom en god förståelse av teknik och försäljning. Dessa specialkompetenser har legat som grund för hans framgång i att skapa effektiva processer som maximerar det personliga värdet och möjliggör exceptionell ROI.

Professionell expertis

  • Företagande.
  • Förvaltning.
  • Affärsoptimering.
  • Organisationsutveckling.
  • Förvärv och integrationsfrågor.
  • Försäljning och förhandling.
  • IT-effektivitet och IT-strategi.

Utvalda erfarenheter

Managementkonsult

Vägledning av kundrelationer samt avtalsrelaterade frågor och rörelseförvärv. Spjutspetsprojekt för nystartade företag inom IT-effektivitet och IT-strategi, produktifiering, avtal inom service och tjänster inom Solution Architecture.

Förvärvs- och integrationsledare

Ansvarig för främre arbetsförvärvsprocess, att översätta affärsmålen till aktiva förvärvsstrategier och samtidigt odla en högt utvecklad förståelse för branschens bästa praxis som driver produktivitetsförbättringar, kostnad och effektivitet.

Director Service Management

Mathias fick i uppdrag att inrätta en nationell organisation baserad på en mängd olika lokala företag. Målet var att skapa en gemensam nationell affär för de tidigare lokala tjänster, att samtidigt uppnå ett tydligare partnerfokus, högre försäljningseffektivitet och bättre leverans.

Tekniskt ansvarig

Uppdraget i detta projekt var att utveckla och förfina den tekniska organisationen, samt att utveckla och paketera erbjudandet till marknaden. Mathias konstruerade lösningsorienterade strategier för att aktivt införa Solutions Selling Sales Methodology till försäljningsorganisationen för en rad IT-effektiviseringsprojekt.

Blogginlägg

Altitude 365 är ett av Sveriges mest framgångsrika företag!

Altitude 365 har blivit utsedda till ett av Sveriges mest framgångsrika företag av DI Gasell och är därmed ett av Sveriges snabbast växande och mest lönsamma företag.

Vill du bli en av oss?

Under årets första halvår har vi haft ett enormt tryck och när vi stänger böckerna ser vi att tillväxten är +40%. Detta är givetvis otroligt kul samtidigt som det också är bevis för att vår ”story” håller och att våra medarbetare som är något alldeles e...

Två SM-guld till Sadik Sadik och Team Altitude

Altitude 365 kommer aldrig att bli det företag som symboliserar måttfullhet! Vi är det företag som förknippar oss med personer som vigt sitt liv till att ständigt förfina och dela sina kunskaper med målet att uppnå perfektion, precis som vår TEAM Altitu...

Stolt sponsor av Sadik Sadiks VM-satsning

Altitude 365 will never be the company that symbolizes moderation! We are the company that associates us with people who aim their lives to constantly refine and share their knowledge with the goal of achieving perfection, just like our proud WM hop Sad...

Tre nya Konsumtions Workshops

Vi har nu släppt tre nya Konsumtions baserade Workshops inom Det moderna datacentret som på ett inspirerande och effektivt sätt hjälper era medarbetare mot att bli ”produktiva hjältar” samtidigt som ni som företag får ännu större nytta av er molninveste...

Från oss alla till er alla!

Vare sig vi känner oss redo eller inte är det ett faktum att julen närmar sig med stormsteg. Nu är det inte många dagar kvar innan skinka, klappar och tomten tar all vår uppmärksamhet.

Sverige, vi har ett resultat!

Under dagarna på TechDays fick vi en rad frågor om vi byggt något ”ballt” i Azure som skulle sköta själva dragningen? Även om vi initialt tänkt köra en mer gammaldags metod med rätta svarens namnlappar i en skål så kände vi att detta var en utmaning som...

Var extra törstig på TechDays imorgon!

I år är det inga problem att komma extra törstig till TechDays, för vi på Altitude 365 har köpt 4,000 flaskor vatten som kommer att delas ut på mässan. Observera att flaskorna är nyckeln till vårt TechDays lotteri som har många bra priser i potten, så m...

Konsultchef med projektledaransvar

Vi växer och suker nu en Konsultchef med projektledaransvar, för att för att hjälpa Sverige bli världsledande på digitalisering!

Microsoft Inspire – Topp 5 reflektionerna från en förstagångs besökare

Jag har precis kommit hem från mitt första Microsoft Inspire (tidigare Microsoft WPC (World Partner Conference)) och jag skulle vilja dela med mig av mina topp 5 reflektioner, baserat på mina egna förutfattade meningar, med förhoppningen att andra först...

Skillnaderna mellan Office 365 Business Premium/E3/SPE E3

Har du någon gång ställt dig frågan vad de stora skillnaderna är mellan Office 365 licensera Business Premium, E3 eller SPE E3 och varför är SPE E3 i runda tal är tre gånger dyrare än en Business Premium?

Totalleverantör eller best of breed? Så blir du en bra beställare av it.

Skruva in och köpa it är två helt olika discipliner. Om du vill bli en bra beställare måste du släppa tanken på daglig kontroll och snabba åtgärder. I stället handlar det om ett långsiktigt arbete med fokus på hur den genomsnittliga leveransen fungerar.

Business Representative – Public

Vi söker nu en säljare med fullt fokus på Public, för att hjälpa Sverige bli världsledande på digitalisering! Vi hanterar ansökningar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Sista ansökningsdatum är 16 juni.