Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Mattias Johansson

Nivå

Företag

Expertisområden

Yrkesbakgrund

Mattias har arbetat som konsult sedan 1997. Han är ämnesexpert på Dell Software Migration Manager (AD/EXCH) och NDS Migrator och dessutom certifierad för Dell Migrations produkter. Mattias primära fokusområden är Microsoft Active Directory, Identity Solutions och Office 365.

Mattias är en erfaren och hungrig konsult med goda referenser. Han är angelägen om att förse slutanvändarna inte bara med de bästa verktygen utan även med kunskap om hur de kan använda dem så effektivt som möjligt.

Professionell expertis

  • Office 365 – Design, rådgivning och implementering.
  • Migration till Active Directory/Exchange/Online Services (BPOS/Office 365) (alla versioner).
  • Migration av plattformsoberoende meddelandetjänster till Exchange On-Premises eller online.
  • Plattformsoberoende identitetsmigrering från Novell NDS till Active Directory.
  • Komplexa migrationer, exempelvis flera länder/regioner.

Utvalda erfarenheter

Migration och konsolidering för ett företag baserat i Norden

Mattias ansvarade för identitetsmigrationen från fyra olika källor till ett Target Active Directory. Vi flyttade alla användare, grupper, arbetsstationer, servrar och tjänster. Användarantalet var 4 000 stycken.

Migration från Office 365 Exchange (olika versioner) och Mdeamon till Office 365

Projektet handlade om fullständig konsolidering, från decentraliserad till centraliserad IT. Första steget var en Active Directory-konsolidering och nästa steg var att migrera alla övriga källsystem för e-post in i en Office 365 Tenant.

Migration från Novell NDS till Active Directory

I detta projekt ansvarade Mattias för planering, testning och genomförande av migration för en svensk kommun.

Migration från Novell NDS till Active Directory

I detta projekt ansvarade Mattias för planering, testning och genomförande av migration för en svensk kommun.

Blogginlägg

Det finns inga postade blogginlägg ännu.

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity