Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Mikael Halvardsson

Nivå

Företag

Expertisområden

Yrkesbakgrund

Mikael har arbetat som konsult sedan 2008. Han är specialist på Notes Migrator för Exchange och Coexistant Manager för Notes. Han är certifierad att använda Dell Migration produkter. Mikaels primära fokusområden är Microsofts molnlösningar (Office 365, Azure, EMS) och han har ett särskilt intresse för Cloud Security.

Mikael är en erfaren och hungrig konsult med goda referenser. Han är angelägen om att förse slutanvändarna inte bara med de bästa verktygen utan även med kunskap om hur de kan använda dem så effektivt som möjligt.

Professionell expertis

  • Microsoft Office 365 - Arkitektur, design, migration och implementering.
  • Microsoft Exchange - Arkitektur, design, migration och implementering.
  • Lotus Notes Migrations till Office 365/Exchange On-Premises.
  • Migrationer från andra tredjeparts-system 3: e parts och befintligt Exchange till Office 365 / Exchange On-Premises.
  • Pre-sales, workshops och presentationer.

Utvalda erfarenheter

Workshop Office 365/EMS

Mikael höll en workshop för en kund med 2 000 användare spridda över tio olika länder där han förklarade fördelarna och informerade om Office 365 och EMS. Syftet med workshopen var att identifiera vilken typ av arbetsbelastning och licenser som krävdes för att kunna genomföra lösningen på ett för kunden tillfredställande sätt.

Migration från Exchange 2013 till Office 365

Mikael hjälpte ett svenskt detaljhandelsföretag med 4 000 användare i övergången från Exchange On-Premises till Office 365. Migrationen inkluderade Exchange, Skype for Business, Sharepoint och OneDrive for Business.

Migration från Lotus Notes till Office 365

I detta projekt installerade och konfigurerade Mikael Dell Notes Migrator för Exchange. Kunden var ett företag med cirka 50 000 användare spridda över hela världen. Mikaels roll var att fungera som projektledare för migrationen, konfigurera verktygen och genomföra migrationen.

Migration från Lotus Notes till Exchange 2013

I detta projekt installerade och konfigurerade Mikael Dell Notes Migrator för Exchange och Migration Manager för Notes. Kunden var ett företag med cirka 25 000 användare spridda över hela världen. Mikael arbetade som projektledare för migrationen, konfigurerade verktyg och genomförde migreringen.

Blogginlägg

Ta kontroll över dina mail domäner

Vad är SPF, DKIM and DMARC? Dessa tre komponenter används för att skydda din mail domän från att personer utanför din organisation skickar mail så att det ser ut som att det är skickat inifrån din organisation, detta är mer känt som spoofing.

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Uclarity