Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Niclas Englund

Nivå

Företag

Expertisområden

Yrkesbakgrund

Niclas har arbetat som konsult sedan 1999. Han är en skicklig IT-generalist som tar sig an varje utmaning som kommer i hans väg med samma professionella tänkesätt.

Han startade sin karriär som supporttekniker och gick sedan vidare till att arbeta i roller så som IT-specialist, IT-driftledare, projektledare och administratör för molntjänster.

Niclas är en erfaren och hungrig konsult med goda referenser. Niclas är angelägen om att förse slutanvändarna med inte bara de bästa verktygen utan även kunskap, för att ge dem möjlighet att maximera sin effektivitet.

Professionell expertis

  • Office 365 – Administratör för molntjänster i hybrid IT-infrastruktur
  • IT-projektledning – Certifierad i Prince2, ITIL V3 Foundation, PMP, Rup, Scrum, Props
  • IT-specialist – Windows server och klienter (alla versioner), Sharepoint

Utvalda erfarenheter

IT-tekniker

Niclas började sin karriär som supporttekniker på en av de största bankerna i Sverige där han hjälpte användare med olika IT-relaterade incidenter. När det kontraktet löpte ut gick han vidare till att bli ansvarig för ett kritiskt system.

IT-specialist på DHL

Under sex månader arbetade Niclas på DHLs IT-avdelning i Stockholm, som servade tre kontor inklusive huvudkontoret. Han ansvarade för all IT-infrastruktur och användarstöd.

Migration till Back Office

Niclas var tekniskt ansvarig för ett antal webbsidor som nyligen hade integrerats i Volvo-IT. Han fungerade som spindeln i nätet mellan olika expertgrupper och analyserade och löste systemproblem på ett sätt som kunden uppskattade. Niclas agerade som limmet mellan kund och företag, en roll han trivdes väldigt väl med. Niclas var också ansvarig för mindre projekt och rapporterade till styrelsen och ordföranden i Volvo-IT.

Administratör för molntjänster

Niclas administrerade Folksams Office 365, med tillhörande molnlösning, i det här projektet. Niclas arbetade med den dagliga driften. Han ansvarade även för att hålla kunden informerad om förändringar från Microsoft till hyresgästen. Niclas utförde genomförbarhetsstudier och tester kring Office 365-komponenter, tillsammans med övriga arbetsuppgifter.

Blogginlägg

Det finns inga postade blogginlägg ännu.