Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Ville Gullstrand

Titel

Företag

Yrkesbakgrund

Ville inspirerar människor att omfamna dagens potential!

Det här råkar också vara Altitudes mission. Inspire people to embrace the potential of today! Det här är vad meningen betyder för Ville, ord för ord.
Inspirerar - Det här är metoden Ville använder och tror helhjärtat på! Att inspirerar först (varför) så att man kan ge sig på instruktioner sen (hur).
Människor - Ville jobbar med människor, inte organisationer. Organisationer är grumligt, abstrakt och luddigt. Det är människorna som utgör organisationen och det är dem vi behöver arbeta med. Vi behöver lyssna för att höra, inte för att svara.
Att Omfamna - För att människor ska motiveras behöver drivkraften komma inifrån. Du kan inte lära ut, bara lära in. Att omfamna betyder att du som mottagare själv väljer att ta till dig, av dina anledningar och för att det ger dig värde.
Dagens - Vad som än är tillgängligt just nu. Inte för 5 år sedan och inte nödvändigtvis vad som kommer om 5 år. Vi behöver nog alla bli lite bättre på att faktiskt leva i nuet.
Potential - Det här omfattar så oändligt mycket! Det kan vara produktiva sätt att arbeta, applikationer, metoder, mindset. Ville strävar alltid efter att just du ska nå just ditt högsta potential!

Professionell expertis

  • Power BI
  • Office 365 Onboarding Excellence
  • Power Platform
  • Automation
  • Projektledning
  • Process och livscykelshantering
  • IT-verksamhet
  • IT-styrning
  • IT-strategi

Utvalda erfarenheter

Power BI konsoliderings projekt

Genom att konsolidera data från multipla ERP system över världen hos ett globalt producerande företag till en gemensam Azure DB har Ville kunnat bygga en enad Power BI rapport med rollbaserad access som gett insikter man tidigare bara kunnat drömma om.

Teams only till 12 500 användare

Hos en publik kund fick Ville uppdraget att migrera 12 500 användare till Teams only på max 2 månader. Projektet hade minimalt med resurser men genom att kombinera Microsoft Teams, SharePoint Online, Forms och Power Platform kunde projektet gå i mål efter 1,5 månad med enbart 2 förfrågningar (inga incidenter).

Projektledare

I sin roll som projektledare på Altitude 365 samordnade och ledde Ville många migreringar till Office 365, för såväl den privata som den offentliga sektorn. Under hösten 2016 projektledde han två projekt för en kund med cirka 4 500 användare. Det ena handlade om att hantera och automatisera livscykelhantering medan det andra handlade om Office 365.

Värdeförbättring

Som strategisk rådgivare till ett medieföretag med cirka 3 000 användare stöttade och hjälpte Ville kunden att uppnå ett större värde från Office 365. I denna roll visade han kunden nya sätt att arbeta värdeförbättrande och han utbildade även slutanvändarna.

Blogginlägg

Changing your name in a Microsoft Cloud enviroment

Almost all organizations occasionally end up in the situation where an employee changes their name. This time it was my own turn as I got married and changed my surname! Getting married was awesome but this blog entry will describe my experience of the ...

Power BI Insiktsrapporter

Datadrivna insikter | Microsofts molntjänster ger oss massor med nya möjligheter och information, men för att den ska vara värdefull behöver den förädlas och tolkas.

Villes Produktivitetstips – Spara tid med Excel

Det finns otaliga genvägar i Excel som sparar massor med tid och energi! Här är några tips och trix att börja nya året med!

Målsökning i Excel

Undrar du någonsin över vad som skulle hända om någon detalj ändrades? Lånat från engelskan; ”What-if”? Med Målsökning i Excel kan du faktiskt göra just detta!

GDPR Dashboard i Security and Compliance Center

Ny dashboard i Security and Compliance center | Microsoft samlar verktygen så de blir mer lättillgängliga utifrån GDPR-perspektivet.

Produktiva möten

Vi får en uppsjö av produkter i Office 365! Vissa gör till synes samma saker dessutom. Hur ska man veta när man ska använda vad? Jag tänkte inte djupdyka i precis alla produkterna här, men jag kommer lista upp ett antal som kan göra dina möten enklare!

Maximalt värde från Power BI adoption content pack preview

Microsoft släppte i våras sitt efterlängtade Adoption content pack till PowerBI. Här beskriver jag hur du utvinner maximalt med värde från den preview som finns tillgänglig!

Villes productivity tip Divide text in Excel columns

Villes produktivitetstips – Dela text i Excel | Det finns massor med tillfällen då det kan vara bra att separera text i listor. I exemplet nedan har en stackare råkat ut för ett illasinnat virus som döpt om alla användarens filer och lagt på en ny filän...

Guldkorn från Inspire 2 av 2

Inspire är slut för i år och i den här bloggposten summeras mina bästa upplevelser och de guldkorn jag vill dela med mig mest av! Det här är bloggpost nummer 2 av 2.

Guldkorn från Inspire 1 av 2

Inspire är slut för i år och i den här bloggposten summeras mina bästa upplevelser och de guldkorn jag vill dela med mig mest av! Det här är bloggpost nummer 1 av 2

Första dagen av Microsoft Inspire – sammanfattning av Frontline workers, Teams och Microsoft 365 Enterprise

Vad menar jag med officiella, kanske du tänker. Altitude 365 ingår i det High Touch Partnerprogrammet och vi hade en Pre-day på söndagen, så det kändes på sitt sätt som att vi redan var igång idag. Det finns såklart massor att skriva om efter den här da...

Kom igång med Microsoft Teams!

Alla arbetar på olika sätt. Det viktiga är ju ändå inte hur man arbetar, utan vilket resultat man uppnår. Om jag kan göra ett effektivare arbete och spara tid blir jag mindre stressad och kan ägna mer tid åt annat.
Det jag gillar med Microsoft Teams är...

Få mer tid till annat!

Trött på att skapa instruktioner?
Jag jobbar massor med onboarding av Office 365. Många tycker att det är träligt med alla dessa guider som måste framställas, men en sak som kanske inte all vet är att det finns massvis...

Starkare tillsammans

Bolag inom både publik och offentlig sektor efterfrågar en alltmer kostnadseffektiv, platsoberoende och säker digital arbetsplats. Därför går nu Altitude 365 och Uclarity samman och bildar ett gemensamt specialistbolag.
Fortsätt på Altitude 365Kolla in Exobe

Altitude 365 + Uclarity – Årets Modern Work Partner!

Vinnaren är ett bra exempel på hur en “Born in the Cloud” ständigt förbättrar sitt erbjudande, arbetar nära och proaktivt med Microsoft för att hjälpa kunderna på deras digitaliseringsresa. Plus att vi på Microsoft verkligen ser fram mot den nya bolags-konstellationen (Altitude 365 + Uclarity) för ett “Starkare Tillsammans”.

Uclarity och Altitude 365 - Starkare tillsammans

Uclarity är specialister på digitala möten, telefoni, kontaktcenter och digitalt arbetssätt. Altitude 365 är specialister på säkerhet, mobilitet och hur bolag kan optimera resan till Microsoft365. Nu gör vi gemensam sak och bildar bolag tillsammans.

– Pandemin har tydliggjort behoven av en modern digital arbetsplats och vi har diskuterat ett samgående med Altitude 365 under en längre tid. Våra kunder har behov av specialistkompetens och tillsammans blir vi en ledande specialist inom Digital Workplace-området, säger Niklas Olsson Hellström, VD Uclarity AB.

Tommy Clark, Partner, Altitude 365, kommenterar:
– Inget bolag köper det andra utan båda bolagen får lika stora delar i det nya bolaget. Vår ledstjärna är att vi blir starkare tillsammans och att vi kan hjälpa våra kunder under hela deras resa.
Målet med sammanslagningen är att kunna hjälpa kunder med både teknik och effektiva arbetssätt.

– Det är då våra kunder får önskad effekt av sin investering i den digitala arbetsplatsen, säger Niklas Olsson Hellström.

Båda bolagen har svenska och internationella kunder från både privat och offentlig sektor. Sammanslagningen resulterar i en organisation på 50+ anställda baserade i Stockholm, Örebro och Göteborg.

För frågor, vänligen kontakta;
Tommy Clarke, Partner, Altitude 365 AB, 0703-593854, tommy.clarke@altitude365.com
Niklas Olsson Hellström, VD, Uclarity AB, 0734-198016, niklas.olsson@uclarity.com

Fortsätt på Altitude 365Kolla in Exobe