Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Ville Gullstrand

Titel

Företag

Yrkesbakgrund

Vid 22 års ålder utformade och genomförde Ville NEA AB:s Service Desk function från scratch. Vid den tiden hade NEA cirka 2 000 anställda. Vid 25 års ålder tog Ville på sig rollen som Service Desk Manager för Imtech Nordic. NEA hade slagits samman med NVS och Imtech och tillsammans hade de nu cirka 4 500 anställda fördelade över tre länder. Ville ansvarade för en grupp av sju anställda i Norden.

På Altitude 365 är Villes huvudsakliga fokus att leverera våra tjänster och att utveckla vårt företags processer för att maximera effektiviteten.

Ledarskap är Villes primära intresseområde och han är alltid angelägen om att lära sig mer!

"There is nothing quite so useless, as doing with great efficiency, something that should not be done at all."

- Peter Drucker

Professionell expertis

  • Projektledning.
  • Process och livscykelshantering.
  • IT-verksamhet.
  • Office 365 Onboarding Excellence.
  • IT-styrning.
  • IT-strategi.

Utvalda erfarenheter

Service Desk Manager

I rollen som Service Desk Manager ansvarade Ville för Service Desk samt alla funktioner och processer som omger den, bland annat förvaltning av tillgångar. Han rapporterade direkt till CIO och Service Desk hanterar omkring 1 500 fall varje månad.

Projektledare

I sin roll som projektledare på Altitude 365 samordnade och ledde Ville många migreringar till Office 365, för såväl den privata som den offentliga sektorn. Under hösten 2016 projektledde han två projekt för en kund med cirka 4 500 användare. Det ena handlade om att hantera och automatisera livscykelhantering medan det andra handlade om Office 365.

Värdeförbättring

Som strategisk rådgivare till ett medieföretag med cirka 3 000 användare stöttade och hjälpte Ville kunden att uppnå ett större värde från Office 365. I denna roll visade han kunden nya sätt att arbeta värdeförbättrande och han utbildade även slutanvändarna.

Blogginlägg

Changing your name in a Microsoft Cloud enviroment

Almost all organizations occasionally end up in the situation where an employee changes their name. This time it was my own turn as I got married and changed my surname! Getting married was awesome but this blog entry will describe my experience of the ...

Power BI Insiktsrapporter

Datadrivna insikter | Microsofts molntjänster ger oss massor med nya möjligheter och information, men för att den ska vara värdefull behöver den förädlas och tolkas.

Villes Produktivitetstips – Spara tid med Excel

Det finns otaliga genvägar i Excel som sparar massor med tid och energi! Här är några tips och trix att börja nya året med!

Målsökning i Excel

Undrar du någonsin över vad som skulle hända om någon detalj ändrades? Lånat från engelskan; ”What-if”? Med Målsökning i Excel kan du faktiskt göra just detta!

GDPR Dashboard i Security and Compliance Center

Ny dashboard i Security and Compliance center | Microsoft samlar verktygen så de blir mer lättillgängliga utifrån GDPR-perspektivet.

Produktiva möten

Vi får en uppsjö av produkter i Office 365! Vissa gör till synes samma saker dessutom. Hur ska man veta när man ska använda vad? Jag tänkte inte djupdyka i precis alla produkterna här, men jag kommer lista upp ett antal som kan göra dina möten enklare!

Maximalt värde från Power BI adoption content pack preview

Microsoft släppte i våras sitt efterlängtade Adoption content pack till PowerBI. Här beskriver jag hur du utvinner maximalt med värde från den preview som finns tillgänglig!

Villes productivity tip Divide text in Excel columns

Villes produktivitetstips – Dela text i Excel | Det finns massor med tillfällen då det kan vara bra att separera text i listor. I exemplet nedan har en stackare råkat ut för ett illasinnat virus som döpt om alla användarens filer och lagt på en ny filän...

Guldkorn från Inspire 2 av 2

Inspire är slut för i år och i den här bloggposten summeras mina bästa upplevelser och de guldkorn jag vill dela med mig mest av! Det här är bloggpost nummer 2 av 2.

Guldkorn från Inspire 1 av 2

Inspire är slut för i år och i den här bloggposten summeras mina bästa upplevelser och de guldkorn jag vill dela med mig mest av! Det här är bloggpost nummer 1 av 2

Första dagen av Microsoft Inspire – sammanfattning av Frontline workers, Teams och Microsoft 365 Enterprise

Vad menar jag med officiella, kanske du tänker. Altitude 365 ingår i det High Touch Partnerprogrammet och vi hade en Pre-day på söndagen, så det kändes på sitt sätt som att vi redan var igång idag. Det finns såklart massor att skriva om efter den här da...

Kom igång med Microsoft Teams!

Alla arbetar på olika sätt. Det viktiga är ju ändå inte hur man arbetar, utan vilket resultat man uppnår. Om jag kan göra ett effektivare arbete och spara tid blir jag mindre stressad och kan ägna mer tid åt annat.
Det jag gillar med Microsoft Teams är...

Få mer tid till annat!

Trött på att skapa instruktioner?
Jag jobbar massor med onboarding av Office 365. Många tycker att det är träligt med alla dessa guider som måste framställas, men en sak som kanske inte all vet är att det finns massvis...