Kom i kontakt med oss!

Kontakta vår support!

Dokumentskydd med AIP

I och med GDPR kommer krav på att klassificera dokumenten. Dessutom behöver man i allt högre grad kunna skydda (kryptera) sin information.

Ladda ner Workshop (PDF)

Om våra Workshops

Altitude 365 | Vi tagit fram en rad olika workshops, som alla syftar till att på ett inspirerande och effektivt sätt stödja er digitaliseringsresa. Om ni inte hittar det ni söker kan ni alltid kontakta oss för en skräddarsydd upplevelse!

Hur fungerar Azure Information Protection?

I och med GDPR kommer krav på att klassificera dokumenten. Dessutom behöver man i allt högre grad kunna skydda (kryptera) sin information. En av de stora förde­larna med Azure Information Protection (AIP) är att vi får spårbarhet och kan både övervaka och återkalla känslig information oavsett var filen är lagrad.

Denna workshop går igenom hur AIP fungerar praktiskt och tekniskt. Vi går igenom hur ni bör tänka inför en implementering. Andra viktiga punkter som avhandlas är hur organisationen och användarna påverkas. En viktig del är övervakning och spår­barhet. Tillsammans sätter vi upp AIP och inställningar direkt i er miljö. Ni kommer att kunna starta en pilot direkt efteråt.

Lämplig mottagare

Denna workshop riktar sig primärt till IT-proffs och IT-arkitekter men vi måste även ha med delar av verksamheten som har intresse i hur säkerheten hanteras.

Vad får man med sig?

Eftersom vi skräddarsyr denna workshop utifrån era specifika behov och det stadium ni befinner er i kan slutresultat och leverans se olika ut. Vanligtvis ska ni efter utförd workshop ha fått med er:

  • Förståelse för hur klassning och kryptering sker – manuellt eller automatiskt.
  • Kunskap i hur det påverkar användarna i deras dagliga arbete.
  • Grundkonfiguration för att kunna starta en pilot.
  • Förståelse för hur information och identitet kan säkras.
  • Förslag på en projektplan för implementering av nya funktioner framöver.

Tid & plats

Total tid är en dag. Själva workshoppen sker på plats hos er men kan göras över Skype/Teams om så önskas. Rekommendationen är dock på plats. Den praktiska delen som sker hos er är cirka 4-6 timmar lång. 1-2 timmar avsätts för möten, dokumentation och uppföljning/avrapportering över Skype/Teams.

Ladda ner Workshop (PDF)